Wszystkich miłośników czekolady Wedel zaprasza do wspólnego świętowania. Już 4 września odbędzie się kolejny Dzień Czekolady. Przy Krakowskim Przedmieściu tuż obok Placu Zamkowego czeka prawdziwa, słodka uczta i pomnik Syrenki… cały z wedlowskiej czekolady, który na zakończenie będzie można ugryźć!
Nie od dzisiaj wiadomo, że czekolada poprawia nastrój. Substancje w niej zawarte zwiększają wydzielanie endorfin – tzw. hormonu szczęścia. Po zjedzeniu kawałka tego przysmaku czujemy się od razu dużo lepiej! Jeśli, więc chcesz przejść na wyższy poziom radości dołącz do Wedla podczas Dnia Czekolady! Tegoroczną bohaterką warszawskiego Dnia Czekolady zostanie… warszawska Syrenka. Jej czekoladowa podobizna stanie 4 września na Krakowskim Przedmieściu (przy Placu Zamkowym) i od godziny 11:00 będzie cieszyła oczy przechodniów. Nie będzie to jednak wersja dużo skromniejsza od oryginału, o czym zaświadczy prawie 2,5 metra wysokości i ponad 500 kilogramów wagi czekoladowej syrenki! To jednak nie koniec niespodzianek, ponieważ punktualnie o godzinie 20:00, warszawiacy będą mogli ją… ugryźć! Co więcej dla wszystkich uczestników tego wydarzenia, Wedel przygotował niezwykle smaczny konkurs. Wystarczy tylko, zrobić sobie radosne zdjęcie z czekoladową rzeźbą lub podczas jej zjadania, wrzucić na swój profil na Instagramie i oznaczyć je #gryzesyrenke. Autor najpyszniejszego zdjęcia dostanie zapas radości od Wedla na cały rok! Oczywiście, podczas Dnia Czekolady nie zabranie słodkości dla naszych gości przez cały dzień, dlatego serdecznie zapraszamy wszystkich miłośników czekolady do wspólnej zabawy!
Gdzie – Krakowskie Przedmieście, Warszawa
Start – 11:00, wielki finał – 20:00
Marka E.Wedel po raz trzeci będzie świętować Międzynarodowy Dzień Czekolady, ale po raz pierwszy w trzech miastach jednocześnie: Warszawie, Krakowie i Poznaniu. W 2012 roku przy rondzie De Gaulle’a w Warszawie stanęła czekoladowa palma, zaś w 2014 roku naprzeciwko Pałacu Kultury i Nauki pojawiła się jego karmelowa replika. Rzeźby zostały przygotowane w Pracowni Rarytasów, pod czujnym okiem Maestro Czekolady E.Wedel Janusza Profusa.